KOVINOCROM d.o.o., Trgovsko in proizvodno podjetje  Jesenice 1, 8261 JESENICE NA DOLENJSKEM

Tel: 07/4574-050, fax: 07/4574-051                   e-mail:info@kovinocrom.si        www.kovinocrom.si

 

  

PREDSTAVITEV PODJETJA

 

Podjetje Kovinocrom d.o.o., ustanovljeno leta 1990, je nastalo iz obrtne dejavnosti. Možnost plasiranja izdelkov na slovenskem in tudi jugoslovanskem tržišču je narekovalo širitev podjetja. Vendar je z osamosvojitvijo Slovenije jugoslovansko tržišče počasi splahnelo. Tako se je podjetje Kovinocrom d.o.o. osredotočilo predvsem na slovensko tržišče, majhen tržni delež pa pokriva tudi poslovanje s sosednjo Hrvaško in BiH. V zadnjih letih pa si podjetje prizadeva tudi za plasiranje svojih izdelkov na tuja tržišča zahodne in vzhodne Evrope.

Podjetje Kovinocrom d.o.o. je organizirano kot družba z omejeno odgovornostjo, skupno število zaposlenih pa je danes 38. Lastninska struktura je zasebna.

Osnovna dejavnost podjetja je proizvodnja in trgovina veznih elementov, kot so:

  • vijaki
  • matice
  • podložke
  • zatiči
  • kovice
 

Delež prometa, ki ga podjetje ustvari je približno 50% trgovina in 50% proizvodnja. Trgovina in proizvodnja se dopolnjujeta tako, da strankam pokrivamo kompletne potrebe.

Kovinocrom d.o.o. ima dolgoročno sodelovanje z določenimi podjetji v Sloveniji in spada med prvih pet podjetij, ki se ukvarjajo s prodajo veznih elementov. Prav tako sodi med prvih pet proizvajalcev veznih elementov, v specifični proizvodnji pa v sam vrh.

Podjetje je opremljeno za izdelavo vijakov z vročim in hladnim postopkom. Z vročim postopkom izdelujemo vijake premera od M8 do M48, s hladnim pa od M3 do M14. Za vsak postopek imamo stroje, ki so namenjeni posameznim operacijam dela: kovanje, rezanje, sekanje, struženje in rezkanje, toplotna obdelava, valjanje in vrtanje. V letu 2007 smo na novo zagnali kalilno linijo, ki zaokrožuje tehnološki postopek izdelave vijakov.